IT-infrastructuur nog niet klaar voor nieuwe privacywet

IT-infrastructuur nog niet klaar voor nieuwe privacywet

Helft van organisaties wereldwijd moet nog grote veranderingen aan de IT-infrastructuur doorvoeren.

Om te kunnen voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) moeten organisaties nog grote veranderingen doorvoeren aan de IT-infrastructuur om volledig compliant te worden. Uit onderzoek onder ruim 1600 organisaties wereldwijd door WatchGuard Technologies en Vanson Bourne blijkt dat ongeveer de helft nog aan de slag moet.

Slechts 1 op de 10 respondenten geeft aan dat zijn of haar organisatie 100 procent klaar is voor de AVG. 44 procent van de ondervraagden zegt niet te weten hoe ver de organisatie verwijderd is van AVG-compliance.

De organisaties die nog niet compliant zijn, hebben gemiddeld nog zeven maanden nodig om het gat te dichten. Bijna de helft van de respondenten schakelt een externe partij in voor ondersteuning tijdens het traject naar compliance, of overweegt dat te doen.

Organisaties gaan vooral aan de slag met firewalls, VPN’s (virtual private networks) en encryptie om complaint te worden aan de AVG. Slechts 18 procent van de respondenten heeft sandboxingtechnologie opgenomen in de AVG-plannen.

Compliant

De AVG gaat vanaf 25 mei 2018 van start. Onder deze nieuwe regelgeving moet elke organisatie die persoonsgegevens van EU-burgers opslaat of verwerkt compliance aantonen. Hoewel de deadline nadert, weet ruim een derde (37 procent) van alle ondervraagde organisaties niet of ze aan de AVG moeten voldoen. Nog eens 28% denkt – soms ten onrechte – dat hun organisatie helemaal niet compliant hoeft te zijn. Zo verzamelt 14% van de respondenten die menen dat de AVG niet voor hun organisatie geldt wél persoonsgegevens van EU-burgers, net als ruim een kwart van de organisaties die twijfelen over AVG-compliance.

Bedrijven lopen achter de feiten aan, zegt Corey Nachreiner, chief technology officer van WatchGuard. “Alleen al in Amerika denkt slechts 16 procent van de organisaties dat ze compliant moeten zijn. Maar alle bedrijven die toegang hebben tot data van Europese burgers moeten begrijpen hoe de AVG werkt en wat de implicaties van de nieuwe wetgeving zijn.


Bron: http://agconnect.nl/artikel/it-infrastructuur-nog-niet-klaar-voor-nieuwe-privacywet

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.