Chat with us, powered by LiveChat
Informatiebeveiliging regelen als een professional? Lees onze 5 tips voor een optimale IT-beveiliging.

Informatiebeveiliging en risicobeheersing

Informatiebeveiliging werd in het verleden door veel organisaties als een losstaand onderwerp gezien. Het thema werd belegd bij de IT-afdeling, waardoor de focus lang op IT is geweest. Gelukkig kunnen we constateren dat informatiebeveiliging de afgelopen jaren steeds vaker als integraal onderdeel van risicobeheersing wordt gezien. Informatiebeveiliging gaat veel verder dan IT alleen en, wanneer het niet goed op orde is, kan het behoorlijke impact op de business hebben.

Fasen risicobeheersing

Binnen risicobeheersing kunnen de volgende fasen en maatregelen onderscheiden worden:

 

Preventief, wat kun je doen om te voorkomen dat een risico tot een incident leidt?
Mitigerend, wat kun je doen om de schade te beperken als een incident plaatsvindt?
Curatief, wat kun je doen om de schade van een incident te herstellen?

Kwetsbaarheden in kaart brengen

Guardian360 wil in alle fasen wat betekenen voor haar partners en klanten. Met onze vulnerability scanner, webapplicatie security, pentest abonnement en IOT & SCADA scanning brengen we preventief in kaart waar we zwakke plekken in een webapplicatie of (scada) netwerk kunnen vinden. Zodat deze opgelost kunnen worden voordat een kwaadwillende daar misbruik van kan maken. Met onze phishing as a service dienst brengen we in kaart welke mensen vatbaar zijn voor phishing, zodat het bewustzijn verhoogd kan worden.

De Guardian360 hacker alert betrapt een kwaadwillende in een netwerk of webapplicatie, waardoor er snel gehandeld kan worden. Daardoor kan de schade van een incident beperkt worden.

Ben je benieuwd hoe je organisatie ervoor staat en of er binnen de IT-omgeving of webapplicaties afwijkingen zijn van de hiervoor genoemde normeringen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs!

WEBINAR INFORMATIEBEVEILIGING

Hacks, ransomware, datalekken en de AVG zijn dagelijks in het nieuws. Daarnaast zorgt de Meldplicht Datalekken ervoor dat een datalek binnen 72 uur gemeld moet worden, maar hoe weet je dat je een datalek hebt?

Vraag je je wel eens af hoe vatbaar medewerkers zijn voor phishing en welke aspecten belangrijk zijn bij het verbeteren van informatiebeveiliging? Meld je dan aan voor een van de webinars van Guardian360. 

Guardian360 risicobeheersing Oplossingen

VULNERABILITY SCANNER

Guardian360 scant 24 uur per dag, 365 dagen per jaar met Network Scanners naar mogelijke Vulnerabilities in uw netwerk.

WEBAPPLICATIE SECURITY

Guardian360 beschermt uw kritische webapplicaties continu en zoekt naar mogelijke Kwetsbaarheden in- en om uw web applicatie.

NETWORK AUDITS

Guardian360 ondersteunt in network security audits, scannen volgens de laatste norm en draagt bij aan de compliancy van organisaties.

CYBERRISICO VERZEKEREN

Guardian360 biedt een verzekering aan die de cyberrisico’s dekt, voor veel organisaties is het niet duidelijk wat de risico's zijn.

PENTEST ABONNEMENT

Pentest laten uitvoeren door een ethical hacker? Na een handmatige pentest zal de pentester een uitgebreid rapport opleveren.

PHISHING AS A SERVICE

Guardian360 biedt een turnkey oplossing voor organisaties die zelf geen phishing programma willen ontwikkelen.

HACKER ALERT

De Guardian360 Hacker Alert bewaakt uw netwerk dag en nacht tegen kwaadwillenden zonder dat u er omkijken naar heeft.

ONZE WERKWIJZE

Onze scanners draaien continu voor optimale managed security. Wij noemen het managed security, maar u ervaart het als nachtrust.