INFORMATIEBEVEILIGING EN RISICOBEHEERSING

Informatiebeveiliging werd in het verleden door veel organisaties als een losstaand onderwerp gezien. Het thema werd belegd bij de IT-afdeling, waardoor de focus een lange tijd bij IT lag. Gelukkig kunnen we constateren dat informatiebeveiliging de afgelopen jaren steeds vaker als integraal onderdeel van risicobeheersing wordt gezien. Informatiebeveiliging gaat veel verder dan IT alleen en – wanneer het niet goed op orde is – kan het een behoorlijke impact op de business hebben.

FASEN RISICOBEHEERSING

Binnen risicobeheersing kunnen de volgende fasen en maatregelen onderscheiden worden:

Preventief – wat kun je doen om te voorkomen dat een risico tot een incident leidt?
Mitigerend – wat kun je doen om de schade te beperken als een incident plaatsvindt?
Curatief – wat kun je doen om de schade van een incident te herstellen?

guardian-network-vulnerability-scanner

Informatiebeveiliging regelen als een professional? Lees onze 5 tips voor een optimale IT-beveiliging.

KWETSBAARHEDEN IN KAART BRENGEN

Guardian360 wil in alle fasen wat betekenen voor haar partners en klanten. Met onze vulnerability scanner, webapplicatie security, pentest abonnement, en IOT & SCADA scanning brengen we preventief in kaart waar we zwakke plekken in een webapplicatie of (scada) netwerk kunnen vinden. Zodat deze opgelost kunnen worden voordat een kwaadwillende daar misbruik van kan maken. Met onze phishing as a service dienst brengen we in kaart welke mensen vatbaar zijn voor phishing, zodat het bewustzijn verhoogd kan worden.

De Guardian360 hacker alert betrapt een kwaadwillende in een netwerk of webapplicatie, waardoor er snel gehandeld kan worden. Daardoor kan de schade van een incident beperkt worden.

Hoe staat jouw organisatie ervoor?

Ben je benieuwd hoe je organisatie ervoor staat en of er binnen de IT-omgeving of webapplicaties afwijkingen zijn van de hiervoor genoemde normeringen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs!

WEBINAR INFORMATIEBEVEILIGING

Hacks, ransomware, datalekken en de AVG zijn dagelijks in het nieuws. Daarnaast zorgt de Meldplicht Datalekken ervoor dat een datalek binnen 72 uur gemeld moet worden, maar hoe weet je dat je een datalek hebt? Vraag je je wel eens af hoe vatbaar medewerkers zijn voor phishing en welke aspecten belangrijk zijn bij het verbeteren van informatiebeveiliging? Bekijk dan nu gratis onze webinar over informatiebeveiliging.