Founding partner Cyberveilig Nederland

Samen met 7 andere Nederlandse  informatiebeveiliging bedrijven heeft Guardian360 het initiatief genomen tot de oprichting van Cyberveilig Nederland.

 

Doordat de informatiebeveiliging branche zich snel ontwikkelt constateerden de founding partners toenemende behoefte aan transparantie en kwaliteit standaarden. Informatiebeveiliging is een onderwerp dat dagelijks in de media is, een gemiddelde organisatie weet echter niet waar te beginnen met het wapenen tegen internet criminelen. Zogenaamde cowboys maken hier misbruik van, zodat de branche een slechte naam dreigt te krijgen.

 

Guardian360 is trots dat zij vanaf de start betrokken is bij de brancheorganisatie en nodigt andere informatiebeveiligers van harte uit om zich aan te sluiten!

 

OVER CYBERVEILIG NEDERLAND

Acht cybersecurity dienstverleners nemen het initiatief tot de oprichting van de brancheorganisatie Cyberveilig Nederland. Doel van de organisatie is de digitale weerbaarheid van Nederland te vergroten en daarnaast de kwaliteit en transparantie binnen de groeiende cybersecurity sector te verhogen. Computest, Fox-IT, Guardian360, Hoffmann, Motiv, Northwave, QSight IT en Zerocopter hebben daarvoor een overeenkomst gesloten en nodigen andere dienstverleners binnen de sector uit zich bij dit initiatief aan te sluiten.

Waarom zijn we er?
97,1 procent van de Nederlandse bevolking heeft toegang tot internet. Nederland behoort daarmee tot de digitale voorhoede binnen Europa. Deze digitalisering brengt grote economische en maatschappelijke kansen met zich mee. Om die kansen te benutten is het noodzakelijk om blijvend vertrouwen te kunnen hebben in onze informatie en informatiesystemen. Meer aandacht voor cybersecurity is daarom geen luxe, maar noodzaak.

Wat gaan we doen?
Cyberveilig Nederland ziet voor zichzelf als rol om vanuit de sector deze onduidelijkheid weg te nemen en hoge kwaliteit van dienstverlening te stimuleren, bijvoorbeeld door het ontwikkelen van kwaliteitskeurmerken. Daarbij ontbreekt echter transparantie en een garantie voor kwaliteit. Beide zijn noodzakelijke elementen om het vertrouwen in de sector te waarborgen.

Voor meer informatie kunt u https://cyberveilignederland.nl/ bezoeken. Het persbericht behorende bij de oprichting staat op onze website: Persbericht: Nieuwe brancheorganisatie Cyberveilig Nederland wil samenleving digitaal weerbaarder maken.