Guardian360 Lighthouse API

Guardian360 Lighthouse heeft een API die alle functionaliteit die via de webinterface beschikbaar is ook via API-calls beschikbaar stelt. Denk bijvoorbeeld aan de volgende functionaliteiten:

Service cliënt
Voeg je eigen service clients aan ons platform toe. Service clients kunnen per organisatie opgevoerd worden, waardoor meerdere toepassingen mogelijk zijn.

Organisaties
Voeg organisaties toe en wijzig organisaties. Haal organisatiegegevens op, zowel voor enkele organisaties als voor meerdere organisaties tegelijk.

Contactpersonen
Voeg Lighthouse gebruikers toe en wijzig gebruikers. Haal gebruikersgegevens op, zowel voor enkele gebruikers als voor meerdere gebruikers tegelijk. Beheer tweestapsverificatie voor gebruikers.

Contracten
Deze functionaliteit zorgt ervoor dat ons platform weet welke scanobjecten wel en niet gescand mogen worden. Wil je een klant vast onboarden zonder dat er al gescand wordt? Wil je de scanning voor een klant even pauzeren? Geen probleem!

Scanobjecten
Voeg scanobjecten toe en wijzig scanobjecten. Haal scanobjectgegevens op, zowel voor enkele scanobjecten als voor meerdere scanobjecten tegelijk. Verwijder scanobjecten.

Probes
Probes zorgen ervoor dat Guardian360 ook achter de firewall van klanten kan scannen. Voeg probes toe en wijzig probes. Haal probegegevens op, zowel voor enkele probes als voor meerdere probes tegelijk. Via de API kan ook de monitoring van probes benaderd worden en kunnen probes gereprovisioned worden.

Issues
Na scanning worden er door ons platform issues aangemaakt. Via de API kunnen open, gesloten en geaccepteerde issues opgehaald worden. Ook kunnen issues via de API geaccepteerd of vrijgegeven worden. Een herscan van een issues kan aangevraagd worden en issues kunnen becommentarieerd worden.

Non-Conformities
Via de API kunnen afwijkingen van normeringen en richtlijnen zoals de ISO27001, NEN7510 en OWASP opgehaald worden. Ook aanbevelingen voor de GDPR/AVG zijn via de API beschikbaar.

Het Guardian360 platform

Het Guardian360 platform scant en monitort niet alleen webapplicaties en serverinfrastructuren, maar biedt developers diverse integratiemogelijkheden met ons platform om efficiënter te werken en informatie centraal te presenteren. Developers kunnen hierbij zelfs zo ver gaan dat zij de Lighthouse webinterface niet eens meer nodig hebben!

In de onderstaande video vertelt Vincent Remy over de werking van OAuth 2.0 en de wijze waarop Guardian360 dit toepast. 

Eigen referentie

Via de API kun je eigen references meegeven aan objecten in ons systeem. Denk hierbij aan ID’s van organisaties, personen en assets, maar ook aan ticketnummers en andere door jou gebruikte identifiers.

Test je code veilig en direct

Binnen Guardian360 Lighthouse zijn voorzieningen aanwezig om je code direct te testen. Je kunt dus direct aanpassingen maken in de code die je ontwikkelt, op basis van de response van ons platform.

Gratis toegang voor Guardian360 partners

Wil je applicaties ontwikkelen die integreren met Guardian360 Lighthouse? Geen probleem! Als Guardian360 partner krijg je gratis toegang tot onze API, zodat applicaties kosteloos ontwikkeld en getest kunnen worden.

Ben je nog geen partner? Vul via de onderstaande button het aanmeldformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Guardian360 voor Developers

Referenties