Transport & Logistiek Security

Voor transportbedrijven is goed werkende ICT de afgelopen jaren essentieel geworden. Warehouses zijn volledig geautomatiseerd en gekoppeld met ERP-systemen. Bestellingen worden online verwerkt en de planningsafdeling kan niet meer zonder geavanceerde planningssoftware. Ook aan boord van de chauffeur is ICT steeds belangrijker geworden: navigeren, route informatie, rijtijden worden digitaal geregistreerd en realtime gewijzigd.

Hoewel transport en logistieke organisaties zich primair richten op het opslaan en vervoeren van goederen, heeft ook TLN een aantal jaren geleden al geconstateerd dat cybercrime een actuele dreiging voor logistiek dienstverleners is. ABN Amro, AON, en TLN concluderen gezamenlijk dat de waarde van een logistiek- of transportbedrijf niet langer alleen wordt bepaald door fysieke productiemiddelen als vloot, warehouses en menselijk kapitaal. Digitale productiemiddelen zoals data, applicaties en ICT hardware zijn steeds bepalender voor de waarde van de onderneming.

Hoe staat jouw security ervoor?

Logistiek dienstverleners zijn nog niet altijd voldoende bewust van de risico’s die samenhangen met toenemende afhankelijkheid van data, applicaties en ICT-hardware. Risico’s als cybercriminaliteit, maar ook technisch falen en menselijke fouten vormen een steeds grotere bedreiging voor de continuïteit van logistieke bedrijven.

Er is een duidelijke samenhang van cyberrisico’s met andere risico’s, zoals reputatierisico of het stilvallen van de supply chain. Door de ketenpositie die een logistiek dienstverlener inneemt, brengt cybersecurity specifieke verantwoordelijkheden én aansprakelijkheden met zich mee. Adequate beheersing van IT-, informatie- en privacyrisico’s wordt dan ook steeds belangrijker. Het kennen van de belangrijkste digitale risico’s stelt een organisatie in staat de continuïteit van uw bedrijf te versterken.

Wil je de stand van zaken van jouw organisatie eens tegen het licht houden? Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak met één van onze security adviseurs.

TRANSPORT & LOGISTIEK SECURITY COMPLIANCE

Guardian3600 scant IT omgevingen op alle Transport & Logistiek security compliancy normen en eisen, zoals de AVG en ISO27001. Met Guardian360 kies je voor een optimale compliancy op het gebied van informatiebeveiliging voor jouw organisatie. Heb je advies nodig? Neem dan direct contact op met onze Security Adviseur.

WEBINAR INFORMATIEBEVEILIGING

Hacks, ransomware, datalekken en de AVG zijn dagelijks in het nieuws. Daarnaast zorgt de Meldplicht Datalekken ervoor dat een datalek binnen 72 uur gemeld moet worden, maar hoe weet je dat je een datalek hebt? Vraag je je wel eens af hoe vatbaar medewerkers zijn voor phishing en welke aspecten belangrijk zijn bij het verbeteren van informatiebeveiliging? Bekijk dan nu gratis onze webinar over informatiebeveiliging.

Security Oplossingen
voor Transport & Logistiek

Referenties