PwC: cyberaanvallen zijn belangrijkste risico voor bedrijven

PwC: cyberaanvallen zijn belangrijkste risico voor bedrijven

Investeerders zien cyberaanvallen als het belangrijkste risico voor bedrijven. 41% van de investeerders en analisten zijn ‘extreem bezorgd’ over cyberbedreigingen en zien het als de grootste bedreiging voor de business.

Daarmee stijgt de zorg voor cyberaanvallen van de vijfde plaatse in 2017 naar de eerste plaats in 2018. Andere grote zorgen van investeerders zijn ‘overregulering’ en terrorisme, zo blijkt uit de Global Investor Survey 2018 van PwC.

Ondanks de risico’s en dreigingen, is er ook goed nieuws. Zo heeft PwC geconstateerd dat zowel investeerders als CEO’s meer vertrouwen hebben in een goede toekomst waarin ze kunnen groeien. Bij de investeerders heeft 54% daar vertrouwen in, een stijging van 9% ten opzichte van 2017. Bij de CEO’s is dat 57% (+19%).

Om het vertrouwen van consumenten en investeerders te vergroten, zouden bedrijven de investeringen in cybersecurity moeten verhogen, vindt een meerderheid van de ondervraagden (64% investeerders; 47% CEO’s).

Investeringen

Dat er meer wordt geïnvesteerd in IT-beveiliging is overigens ook zeer waarschijnlijk, zo bevestigt een ander onderzoek van onder 200 CIO’s van IT-recruitmentbureau Computer Futures dinsdag. Daaruit blijkt namelijk dat de budgetten voor IT-beveiliging in een jaar tijd flink zijn gestegen.

De budgetten zijn gestegen omdat veel organisaties in 2018 meer IT-kosten verwachten. In 2017 gaf 70 procent van de CIO’s aan dat er 5 tot 20 procent van het IT-budget aan beveiliging werd uitgegeven. Bijna 12 procent van de ondervraagden heeft voor 2018 20 tot 30 procent van hun budget voor IT-beveiliging begroot, 10 procent stelt 30 tot 40 procent beschikbaar en 3 procent van de CIO’s reserveert zelfs meer dan 50 procent van het budget voor IT-beveiliging.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.