Chat with us, powered by LiveChat

MSP, transformeer je NOC naar een SOC!

 

Steeds meer klanten zijn zich bewust van het belang van goede informatiebeveiliging. Hierdoor neemt de druk op managed services providers echter ook flink toe. Managers en bestuurders willen graag horen dat ze veilig zijn en dat de netwerk- en IT-beheerders alles onder controle hebben. Maar met ‘We hebben het onder controle’ alleen komen zij niet meer weg. Zij moeten inzicht geven in de stand van zaken. Het liefst realtime, op elk moment van de dag.

 

Het inzichtelijk maken van de stand van zaken is niet eenvoudig. Veruit de meeste applicaties waar systeembeheerders mee werken zijn er op gericht inzicht te geven in de uptime van servers, de belasting van processoren en de belasting van het netwerk. De afgelopen jaren hebben netwerkbeheerders al wel diverse security aspecten geïmplementeerd. Denk aan anti-virus, anti-malware, patch-management en backup procedures. Deze methoden zijn vooral reactief. Een anti-viruspakket kan pas geüpdatet worden als er een aantal bedrijven geïnfecteerd zijn en de anti-virus maker hiervan op de hoogte is. Patchen van systemen gebeurt daardoor pas dagen (en soms pas maanden) nadat een kwetsbaarheid in een systeem ontdekt is. En een backup terugzetten doe je pas na een incident, wanneer er dus curatieve maatregelen nodig zijn.

 

Wil je weten hoe je eenvoudig security diensten aan kunt bieden aan bestaande en nieuwe klanten?

 

Aanmelden Webinar

 

Het actief zoeken naar bijvoorbeeld kwetsbaarheden, configuratiefouten en zwakke wachtwoorden is een relatief nieuwe tak van sport. Sommige systeembeheerders hebben wel eens een handmatige scan op kwetsbaarheden gedaan. Anderen nemen regelmatig server- en firewall logs door. Maar een continu inzicht in de status van de informatiebeveiliging is er niet. Het Network Operations Center (NOC) biedt nauwelijks informatie over informatiebeveiliging. En dat is logisch: een NOC is ontwikkeld om de uptime en belasting van een IT-omgeving in kaart te brengen, niet om informatiebeveiliging te monitoren.

 

Guardian360 helpt haar partners door Security Operations Center (SOC) diensten aan te bieden, naast de bestaande NOC diensten. Wij leveren als het ware een extensie op de bestaande systemen, waardoor er veel meer inzicht komt in de veiligheid van de IT-omgeving. Het voordeel voor deze partners is dat zij de SOC diensten eenvoudig aan kunnen bieden, zij zelf de dienst niet hoeven te beheren en geen securityspecialist hoeven te zijn om toch securitydiensten aan te kunnen bieden. Guardian360 heeft namelijk een vertaling gemaakt van informatiebeveiliging naar “gewoon” netwerkbeheer. De stand van zaken is daardoor altijd inzichtelijk en daarnaast kunnen zij hun klanten dit inzicht real time verschaffen. En laat dat nou precies zijn waar managers en bestuurders om vragen!

 

Het Guardian360 platform maakt bovendien niet alleen inzichtelijk waar kwetsbaarheden, configuratiefouten en zwakke wachtwoorden aangetroffen zijn. Het platform maakt ook duidelijk welk risiconiveau het gevonden issue heeft en hoe het issue te verhelpen is door een systeem- of netwerkbeheerder. Hierdoor kunnen beveiligingsissues opgelost worden door de personen die ook het netwerkbeheer uitvoeren. Een bijkomend voordeel is dat het altijd duidelijk is wie verantwoordelijk is voor de stabiliteit van het netwerk.

 

Na het webinar weet je:

 

  • Welke diensten je aan bestaande en nieuwe klanten aan kunt bieden;
  • Hoe je Guardian360 partner kunt worden en wat de voordelen van het partnership zijn;
  • Hoe je het onderwerp informatiebeveiliging bespreekbaar maakt;
  • Hoe je omgaat met veel gehoorde tegenwerpingen van klanten;

 

Ook na het webinar is er gelegenheid om vragen te stellen. Iedereen die zich registreert krijgt na de webinar een link toegestuurd om de opname van het webinar terug te kijken.

Data Webinars

Woensdag 22 mei
16.00 uur – 17.00 uur

Dinsdag 2 juli
16.00 uur – 17.00 uur

Dinsdag 3 september
16.00 uur – 17.00 uur

Donderdag 21 november
16.00 uur – 17.00 uur

Guardian360 en de Canary waken over ons