Pentest

Binnen het Guardian360 ecosysteem zijn verschillende aanbieders van pentesten aanwezig die eenmalig of periodiek handmatige penetratie testen uitvoeren. Testen worden altijd uitgevoerd door een creatieve en ervaren ethisch hacker, terwijl er ook een continu proces is ingericht om kwetsbaarheden, configuratiefouten en zwakke wachtwoorden op te sporen. Hierdoor krijgt jouw organisatie niet alleen een momentopname, maar kan je ook direct zien of de genomen maatregelen geholpen hebben om kwetsbaarheden te verhelpen. Daarnaast maakt Guardian360 inzichtelijk of bepaalde issues leiden tot een afwijking van informatiebeveiligingsnormen.

Bepaal zelf jouw pentest

Hoewel veel pentesten gericht zijn op technologie, kun je deze hackers ook op andere manieren laten testen. Denk hierbij aan het zogenaamde ‘social engineering’, waarbij de mensen binnen een organisatie beïnvloed worden om informatie prijs te geven of toegang te geven tot systemen. Dit kan door een zogenaamde ‘mystery guest’ op locatie, maar ook door phishing, voice en andere technieken in te zetten.

VERSCHILLENDE PENTESTERS

Guardian360 Partners laten de pentesten steeds door een andere ethisch hacker uitvoeren, zodat een organisatie ervan uit kan gaan dat er met een ‘frisse’ blik getest is. Hierdoor wordt tunnelvisie voorkomen en is er een grotere kans dat issues daadwerkelijk gevonden worden.

Met welke oplossingen kan de pentest gecombineerd worden?

WEBSCANNING PER URL + COMPLIANCY + PENTESTEN

Binnen deze dienst worden de diensten ‘Webapplicatie Security’ en ‘Network Audits’ ingezet. Niet alleen worden kwetsbaarheden, configuratiefouten en zwakke wachtwoorden in kaart gebracht, maar ook compliancy met een van de normen binnen onze ‘Compliancy module’.

Vulnerability Scanner + COMPLIANCY + PENTESTEN

Binnen deze dienst worden de diensten ‘Netwerk Vulnerability Scanner’ en de ‘Network Audits’ ingezet. Niet alleen worden kwetsbaarheden, configuratiefouten en zwakke wachtwoorden in kaart gebracht. Ook de compliancy met een van de normen binnen onze ‘Compliancy module’ worden in kaart gebracht

Werkwijze Guardian360

Het Guardian360 team van specialisten heeft jarenlange ervaring binnen informatiebeveiliging en webapplicatieontwikkeling. Ze zijn continu bezig met het verder ontwikkelen van het Guardian360 platform. Bekijk hier onze werkwijze.

Partner worden

Wilt u meer informatie over de Guardian360 pentest abonnement of wilt u partner worden en deze dienst beschikbaar maken voor jouw eigen klanten? Neem dan direct contact met ons op. Eventueel kunnen ook de Phishing-as-a-service en de Hacker Alert diensten ingezet worden binnen het pentest abonnement.

Guardian360 salestraining

Ben je geïnteresseerd om Guardian360 partner te worden, of ben je al partner, en wil je weten hoe je onze diensten het beste aan klanten kunt aanbieden? Bekijk hier de beschikbare data en meld je geheel kosteloos aan voor een van onze open salestrainingen.