Guardian360 Canary

Guardian360 Canary

Mocht er ondanks alle vormen van beveiliging en scanning toch een netwerkindringer of hacker uw netwerk binnendringen dan slaat onze Guardian360 Canary een stil alarm.

De Canary is een (virtueel) apparaat wat in uw netwerk geplaatst zal worden. Het doel van dit apparaat is om alleen te luisteren totdat iemand een verbinding maakt met dit apparaat. In normale situaties zal niemand namelijk ooit naar dit apparaat verbinden.

Hoe werkt de Guardian360 Canary?

Als een kwaadwillende heeft binnen kunnen dringen in het netwerk via bijvoorbeeld een phishing aanval en malware, dan zal de kwaadwillende verder proberen om meer informatie te verzamelen van uw netwerk. Op dat moment zal de kwaadwillende verkenning tools gebruiken om te kunnen zien welke systemen reageren of waar bijvoorbeeld alle interne documenten worden opgeslagen.

Bij de verkenning zal de Guardian360 Canary aangeraakt worden en slaat hierop gelijk alarm. Zo bent u heel snel op de hoogte bij een hack en heeft u meer kans om zo snel mogelijk acties te ondernemen en de hack te kunnen mitigeren.

Een groot probleem is namelijk dat veel organisaties pas na een periode van maanden/jaren weten dat ze gehackt zijn en is vaak alle gevoelige data al gelekt/gestolen. Met de Guardian360 Canary zal dit in plaats van maanden/jaren al direct op het moment zijn dat de hacker nog in de verkenningsfase zit en kan een datalek in een vroegtijdig stadium voorkomen woorden.

Partner worden of meer informatie?

Wilt u meer informatie over de Guardian360 Canary of wilt u partner worden en deze dienst beschikbaar maken voor uw eigen klanten? Neem dan contact met ons op.