MSP’s: Mkb moet zich mee bewust zijn van beveiligingsbehoeften door pandemie

MSP’s: Mkb moet zich mee bewust zijn van beveiligingsbehoeften door pandemie

75 procent van de MSP’s binnen de Benelux heeft beveiligingsexpertise opgedaan met behulp van beheerde beveiligingstools – aanzienlijk hoger dan in andere EU-landen. Bijna alle MSP’s binnen de Benelux (97%) vindt dat het mkb zich meer bewust moet zijn van beveiligingsbehoeften als gevolg van COVID-19 – het hoogst in vergelijking met andere EU-landen.

Dit blijkt uit onderzoek van Datto onder meer dan 1.800 managed service providers (MSP’s) – waarvan 158 in de Benelux – naar hoe zij hun klanten van dienst zijn en wat ze verwachten in de komende jaren. Dit resulteerde in gegevens en inzichten over onderwerpen die variëren van hoe ze hun bedrijf runnen, de oplossingen die ze gebruiken om klanten van dienst te zijn, en hun voorspellingen voor de komende jaren.

In het onderzoek zijn een aantal interessante lokale inzichten te vinden, zoals:

  • 75 procent van de MSP’s binnen de Benelux heeft beveiligingsexpertise opgedaan met behulp van beheerde beveiligingstools – aanzienlijk hoger dan in andere EU-landen.
  • 97 procent van de MSP’s binnen de Benelux vindt dat het mkb zich meer bewust moet zijn van beveiligingsbehoeften als gevolg van COVID-19 – het hoogst in vergelijking met andere EU-landen
  • De MSP’s binnen de Benelux hebben meestal grotere klanten dan anderen in Europa. MSP’s uit de Benelux hebben ook meestal klanten die iets meer uitgeven aan Managed Services.

Een aantal interessante bevindingen uit het rapport zijn:

  • MSP’s worden volwassen en evolueren om te voldoen aan de behoeften en eisen van morgen.
  • MSP’s zijn gefocust op de verschuiving naar de cloud in vergelijking met de meer voorzichtige vooruitzichten van vorig jaar.
  • De behoefte aan cyberresilience en een veelzijdige aanpak van ransomwarebescherming is toegenomen. De meest voorkomende manieren waarop MSP’s beveiligingsexpertise verwerven, zijn de invoering van co-managed beveiligingstools en samenwerking met een MSSP (Managed Secirity Services Provider). 99 procent van de MSP’s biedt beheerde beveiligingsdiensten aan, vergeleken met 75 procent van de MSP’s die vorig jaar een beheerd beveiligingsaanbod hadden.

Hans ten Hove (foto), directeur Noord-Europa bij Datto: “MSP’s speelden het afgelopen anderhalf jaar een nóg belangrijkere rol voor het mkb. Door de dienstverlening van MSP’s kon het mkb door blijven draaien. Tegelijkertijd werden MSP’s zelf ook met dezelfde uitdagingen geconfronteerd. Denk bijvoorbeeld aan het werken op afstand en economische onzekerheid. Dit versnelde de digitale transformatie van zowel MSP’s als mkb’ers. Volgens het State of the MSP rapport richten MSP’s zich op cloudmigratie, meer samenwerking en investeringen in security-oplossingen. Met deze vernieuwde mindset kunnen MSP’s het mkb ondersteunen bij de transformatie die komen gaat.”

Het State of MSP-rapport is hier beschikbaar.

Bron: https://dutchitchannel.nl/678115/msps-mkb-moet-zich-mee-bewust-zijn-van-beveiligingsbehoeften-door-pandemie.html

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.