Guardian360 en SIDN werken samen om mkb veiliger te maken

Guardian360 en SIDN werken samen om mkb veiliger te maken

Online security in het mkb kan en moet beter

Internetcriminelen hebben in 2018 bij ruim de helft (52%) van de bedrijven in het mkb geprobeerd geld of gegevens buit te maken. Dit bleek uit het Nationaal Cybersecurity Bewustzijnsonderzoek 2018 dat in oktober gepubliceerd werd in het kader van Alert Online. Hoewel het bewustzijn van mkb’ers van de risico’s die ze online lopen groeit, blijven maatregelen vaak uit. SIDN en Guardian360, specialist in het beveiligen van IT-infrastructuren, slaan de handen ineen om het mkb hierbij te helpen.

Werken aan een veiliger internet
SIDN en Guardian360 zetten zich beiden in voor een veiliger internet. Guardian360 levert monitoring- en scandiensten die bedrijfsnetwerken en webapplicaties continu in de gaten houden. Op deze manier helpt het bedrijf ondernemers om hacks en datalekken te voorkomen en de risico’s om slachtoffer te worden van een cyberaanval te verkleinen. SIDN is verantwoordelijk voor een van de veiligste internetdomeinen in de wereld. Om het domein veilig te houden ontwikkelt SIDN nieuwe diensten en investeert in het terugdringen van abuse in de .nl-zone. Daarnaast zet het zich in om de kennis van internetgebruikers, en van ondernemers in het bijzonder, op het gebied van online veiligheid te vergroten.

Ambities verwezenlijken
Arjan Middelkoop, manager New business, Marketing & Sales bij SIDN: “We zien de kwetsbaarheden bij het mkb. Het is onze missie om mensen en organisaties te verbinden voor een zorgeloos digitaal bestaan. Dat doen we aan de ene kant door het .nl-domein zo veilig mogelijk te houden en aan de andere kant door de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten op het gebied van digitale identiteiten en online security. Een mooi voorbeeld van het eerste is de samenwerking met Privacy by Design die we onlangs bekend maakten waarmee we het privacyvriendelijke identiteitsplatform IRMA verder willen ontwikkelen en willen vertalen naar nieuwe toepassingen in de markt. De samenwerking met Guardian360 helpt ons juist om onze ambities op het terrein van online security te verwezenlijken en daar als SIDN met nieuwe oplossingen een relevante speler te worden.” 

Oorzaak is vaak gebrek aan tijd, kennis of financiële middelen
“In het mkb krijgt online security niet altijd de aandacht die het verdient. En dat begrijp ik maar al te goed. Het ontbreekt ondernemers vaak aan de tijd, kennis of financiële middelen hiervoor. Ondernemers realiseren zich inmiddels wel dat ze kwetsbaar zijn op dit vlak, maar weten niet precies waar ze risico’s lopen. En al helemaal niet hoe ze die op moeten oplossen. In de media worden hackers en datalekken voorgesteld als groot en niet te voorkomen risico met hoge schade tot gevolg. Samen met SIDN werken we aan een nieuwe propositie om het mkb in Nederland juist te helpen en zo de schade van cybercriminaliteit voor de ondernemer en de risico’s voor de internetgebruiker te verkleinen. In de komende maanden verkennen we samen de kansen hiervoor”, aldus Jan Martijn Broekhof, algemeen directeur van Guardian360.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.