Accenture: cyberrisico zit vooral bij leveranciers

Accenture: cyberrisico zit vooral bij leveranciers

Een meerderheid van de bedrijven vertrouwt blindelings op hun leveranciers om hen veilig te houden. Hierdoor lopen de meeste organisaties het risico dat ze het slachtoffer worden van cybercriminaliteit via supply chain-aanvallen.

Uit een nieuw rapport (pdf) van Accenture blijkt dat slechts 29% van de bedrijven wereldwijd voldoende is geïnformeerd over de cyberbeveiligingsstrategie van hun externe leveranciers. En meer dan de helft van de bedrijven vertrouwt dus blind op hun leveranciers om ze veilig te houden.

Supply chain-aanvallen nemen toe en Accenture waarschuwt dat in de komende vijf jaar ongeveer een vierde van de totale schade die wordt geleden door cybercriminaliteit, veroorzaakt zal worden door supply chain-aanvallen.

Het risico van supply chain-aanvallen is niet helemaal nieuw. Eind vorig jaar waarschuwde Infradata ook al voor een toename van dit soort aanvallen. Dergelijke hacks kunnen bovendien enorme financiële verliezen veroorzaken. Geschat wordt dat een gemiddelde supply chain-aanval ongeveer 1,1 miljoen dollar kost.


Bron: https://channelconnect.nl/securitydossier/2019/05/02/accenture-cyberrisico-zit-vooral-bij-leveranciers

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.